Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифлички без пълнеж за закуска

Кифлички без пълнеж за закуска

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. мас
250 г. прясно мляко
1 белтък
20 г. кубче мая
800 г. брашно
1 щипка сол
1 жълтък + 2 с.л прясно мляко
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифлички без пълнеж за закуска

Маята с малко от млякото и солта се забърква на рядка каша и се оставя да втаса. Размекваме маята, аз я оставих преди това на стайна температура да се отпусне. Прибавя се останалото прясно мляко към другото. Пресяваме брашното. В него правим кладенче и изсипваме млякото със солта и маята. Чукваме яйцето в купичка и отделяме жълтъка от белтъка. В жълтъка слагаме 2 с.л прясно мляко, което ще ни е нужно за намазването. Белтъка го прибавяме при брашното. Замесва тестото. После го прехвърляме върху набрашнен плот и доомесваме. Оставяме тестото да втаса на топло, завито с кърпа.

След като втаса тестото го делим на 6 топки. Всяка топка я разточваме върху набрашнен плот и режем триъгълници с нож. Навиваме кифличките от широката част към върха. Нареждаме кифличките върху тава, застлана с хартия за печене. Оставяме кифличките да втасат пак на топло, покрити с кърпа. След като втасат ги мажем с разбит жълтък с прясно мляко с помоща на четка. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опекат ги слагаме в подходящ съд. Хапваме с нарязано сирене, шунка, шпек салам, маслини. Рецептата е от готварска книжка, втасването не бе обозначено, аз го сатвих да втасат два пъти по 35 мин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифлички без пълнеж за закуска


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама