Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Кифлички

Кифлички

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакетче суха мая
1 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. захар
3-4 с.л. олио
1 ч.л. сол
2 с.л. маргарин/масло
500 г брашно
жълтък с 1 с.л. олио за намазване на кифличките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифлички

В леко затопленото прясно мляко прибавете маята, захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркайте добре, покрийте сместа с фолио за свежо съхранение и я оставете на топло, за да се активира маята. След това към тази смес добавете олиото, солта и маргарина. От пресятото брашно направете кладенче и внимателно замесете еластично и меко тесто. Оставете го да втаса на топло за около 30 минути, докато удвои обема си. От готовото тесто оформете 3 топки, като всяка една се разточва на кръг. Кръга разрежете на 12 парченца, в които може да сложите каквото ви хрумне. Аз лично слагам парченце шоколад и орехчета. От парчетата се оформят кифлички, които се намазват с разбития жълтък и се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна (с вентилатор).



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифлички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама