Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 1 пакетче суха мая 1 ч.ч. прясно мляко 3 с.л. захар 3-4 с.л. олио 1 ч.л. сол 2 с.л. маргарин/масло 500 г брашно жълтък с 1 с.л. олио за намазване на кифличките |
В леко затопленото прясно мляко прибавете маята, захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркайте добре, покрийте сместа с фолио за свежо съхранение и я оставете на топло, за да се активира маята. След това към тази смес добавете олиото, солта и маргарина. От пресятото брашно направете кладенче и внимателно замесете еластично и меко тесто. Оставете го да втаса на топло за около 30 минути, докато удвои обема си. От готовото тесто оформете 3 топки, като всяка една се разточва на кръг. Кръга разрежете на 12 парченца, в които може да сложите каквото ви хрумне. Аз лично слагам парченце шоколад и орехчета. От парчетата се оформят кифлички, които се намазват с разбития жълтък и се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна (с вентилатор). |