Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифли със сладко от цели череши

Кифли със сладко от цели череши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ½ ч.ч. брашно
100 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
50 мл олио
1 щипка сол
1 ч.л. захар
мармалад от цели череши
1/3 кубче мая
1 ч.л. бакпулвер
1 яйце за намазване
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли със сладко от цели череши

Пресяваме брашното в купа. Към него добавяме 1 ч.л. бакпулвер и разбъркваме с лъжица да се смесят двете съставки. Стопляме леко прясното мляко. В него слагаме захарта и маята. Оставяме да шупне маята в прясното мляко, към него добавяме и 1 с.л. брашно. Разбъркваме. Оставяме на топло.  След като шупне, я прибавяме към брашното.

В брашното правим кладенче. В него слагаме 100 г заквасена сметана, щипка сол и 50 мл олио. Замесваме тесто върху маса, леко набрашнена. След като замесим тестото го оставяме да втаса за 40 мин. След като втаса го разточваме на кръг. Режем кръга с остър нож на 12 триъгълника. В широката част слагаме по 3 ч.л. сладко от цели череши, по възможност домашно. Навиваме кифлите. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като придобият загар и се опекат ги редим в чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли със сладко от цели череши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама