Публикувана от Веселина Великова на 13 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 2 ½ ч.ч. брашно 100 г заквасена сметана 100 мл прясно мляко 50 мл олио 1 щипка сол 1 ч.л. захар мармалад от цели череши 1/3 кубче мая 1 ч.л. бакпулвер 1 яйце за намазване 1 с.л. олио |
Пресяваме брашното в купа. Към него добавяме 1 ч.л. бакпулвер и разбъркваме с лъжица да се смесят двете съставки. Стопляме леко прясното мляко. В него слагаме захарта и маята. Оставяме да шупне маята в прясното мляко, към него добавяме и 1 с.л. брашно. Разбъркваме. Оставяме на топло. След като шупне, я прибавяме към брашното. В брашното правим кладенче. В него слагаме 100 г заквасена сметана, щипка сол и 50 мл олио. Замесваме тесто върху маса, леко набрашнена. След като замесим тестото го оставяме да втаса за 40 мин. След като втаса го разточваме на кръг. Режем кръга с остър нож на 12 триъгълника. В широката част слагаме по 3 ч.л. сладко от цели череши, по възможност домашно. Навиваме кифлите. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като придобият загар и се опекат ги редим в чиния. |