Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифли със салам и сусам
Кифли със салам и сусам

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 1/2 ч.ч. брашно
1/3 пакетче суха мая
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. захар
1 яйцe
120 мл. айран
50 мл. олио
1 жълтък за намазване
бял сусам
8 - 10 резена салам
Използвах салам Dulano Ловджийски от Лидъл. Нужни ни са около 8-10 бр. Разрязвам ги на половина. Всяка половинка слагаме в кифла.
Пресяваме брашното и правим кладенче. В него слагаме 1 яйце, солта, маята, захарта, олиото, айрана. Замесваме тесто. Оставяме тестото да втаса за 30 мин., покрито с кърпа. След като втаса тестото го делим на 4 части. Набрашняваме си масата. Всяка част я разточваме с точилка на кръг и я режем на 4. Във всяка част слагаме по 1/2 парче салам. Навиваме кифлите. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме ги да втасат за 30 мин. В купичка разбиваме 1 жълтък и с четка мажем кифлите след като втасат. После поръсваме с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна.
Още рецепти за Други закуски
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Мекици с кисело и прясно мляко
Панирани филии от козунак с аромат на канела и коняк
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кифли със салам и сусам
От форум:
От друг сайт: