Публикувана от Веселина Великова на 23 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 2 1/2 ч.ч. брашно 1/3 пакетче суха мая 1/2 ч.л. сол 1/2 ч.ч. захар 1 яйцe 120 мл. айран 50 мл. олио 1 жълтък за намазване бял сусам 8 - 10 резена салам |
Използвах салам Dulano Ловджийски от Лидъл. Нужни ни са около 8-10 бр. Разрязвам ги на половина. Всяка половинка слагаме в кифла. Пресяваме брашното и правим кладенче. В него слагаме 1 яйце, солта, маята, захарта, олиото, айрана. Замесваме тесто. Оставяме тестото да втаса за 30 мин., покрито с кърпа. След като втаса тестото го делим на 4 части. Набрашняваме си масата. Всяка част я разточваме с точилка на кръг и я режем на 4. Във всяка част слагаме по 1/2 парче салам. Навиваме кифлите. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме ги да втасат за 30 мин. В купичка разбиваме 1 жълтък и с четка мажем кифлите след като втасат. После поръсваме с бял сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. |