Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифли с течен шоколад и ром
Кифли с течен шоколад и ром

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 яйца
2/3 ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1/2 кубче мая
500 г брашно
1/2 ч.ч меко краве масло
1 яйце за намазване
захар за поръсване
течен шоколад
ром - есенция
Пресяваме брашното в дълбока купа, защото така стават по-добре кифлите. Затопляме леко млякото, но не прекалено много. Този път ползвах домашно и стана още по-хубаво. В млякото размиваме маята с 1 с.л захар и 1 с.л брашно, завиваме с кърпа на топло за 10 минути. Изчакваме си маята да шупне.
Разбиваме яйцата със захарта в отделна купа с вилица, не е нужно да ползваме миксер. Прави се кладенче в средата, където и брашното и изсипваме размекнатото масло (аз ползвам немско, защото е по-хубаво и по-ароматно), захарта, яйцата, шупналата мая с прясното мляко. Сложих и есенция ром (немска), която беше много ароматна, вътре в кладенчето. Месим продължително върху набрашнен плот, докато стане меко тесто. Тестото, което се е получило, прехвърляме в съд, намазваме го леко с олио. Завиваме го с кърпа и отгоре с слагаме одеяло, оставяме в топла стая за час. След като обемът е удвоен го взимаме и месим още веднъж върху набрашнен плот.
С точилка разточваме кръг. Режем го на триъгълници. В широката част слагаме течен шоколад. От тестото стават около 10 големи кифли. Аз ползвам "Нутела" шоколад за пълнеж, не се разтича. Навиваме кифлите към върха. Нареждаме ги в намазана с масло или олио тава и поръсена леко с брашно. Оставяме да втасат още 90 минути, пак покрити с кърпа и одеяло в топла стая. Като видим, че са увеличили обема си мажем с разбито яйце и посипваме със захар. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Да ви е сладко! Стават меки, ароматни и вкусни.
Още рецепти за Други закуски
Кифли с майонеза с пълнеж-локум
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кифли с течен шоколад и ром
От форум:
От друг сайт: