Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифли с течен шоколад и ром

Кифли с течен шоколад и ром

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
2/3 ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1/2 кубче мая
500 г брашно
1/2 ч.ч меко краве масло
1 яйце за намазване
захар за поръсване
течен шоколад
ром - есенция

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли с течен шоколад и ром

Пресяваме брашното в дълбока купа, защото така стават по-добре кифлите. Затопляме леко млякото, но не прекалено много. Този път ползвах домашно и стана още по-хубаво. В млякото размиваме маята с 1 с.л захар и 1 с.л брашно, завиваме с кърпа на топло за 10 минути. Изчакваме си маята да шупне.

Разбиваме яйцата със захарта в отделна купа с вилица, не е нужно да ползваме миксер. Прави се кладенче в средата, където и брашното и изсипваме размекнатото масло (аз ползвам немско, защото е по-хубаво и по-ароматно), захарта, яйцата, шупналата мая с прясното мляко. Сложих и есенция ром (немска), която беше много ароматна, вътре в кладенчето. Месим продължително върху набрашнен плот, докато стане меко тесто. Тестото, което се е получило, прехвърляме в съд, намазваме го леко с олио. Завиваме го с кърпа и отгоре с слагаме одеяло, оставяме в топла стая за час. След като обемът е удвоен го взимаме и месим още веднъж върху набрашнен плот.

С точилка разточваме кръг. Режем го на триъгълници. В широката част слагаме течен шоколад. От тестото стават около 10 големи кифли. Аз ползвам "Нутела" шоколад за пълнеж, не се разтича. Навиваме кифлите към върха. Нареждаме ги в намазана с масло или олио тава и поръсена леко с брашно. Оставяме да втасат още 90 минути, пак покрити с кърпа и одеяло в топла стая. Като видим, че са увеличили обема си мажем с разбито яйце и посипваме със захар. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. Да ви е сладко! Стават меки, ароматни и вкусни.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли с течен шоколад и ром


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама