Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кекс със сирене, шварцвалдска шунка и бял сусам

Кекс със сирене, шварцвалдска шунка и бял сусам

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч брашно
2 големи яйца
1 щипка сол
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч сирене
50 г шунка -  по избор
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. бял сусам - за поръсване
олио - за намазване на терина
брашно - за поръсване на терина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс със сирене, шварцвалдска шунка и бял сусам

В дълбока купа разбиваме две големи яйца с миксер. Добавяме малка щипка сол, 1 ч.ч. кисело мляко и 1/2 ч.ч олио в купата. Продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното и му добавяме 1 пакетче бакпулвер. Прибавяме брашното при другите съставки бавно на лъжици и бием с миксера. Натрошаваме бяло твърдо саламурено сирене. Нужна ни е 1 ч.ч. Нарязваме си на малки парчета 50 г шварцвалдска шунка. Използвала съм на Dulano от Лидъл /на слайсове от 100 г/. Слагаме и сиренето и шунката вътре и разбъркваме с лъжица. Намазваме с олио и поръсваме с брашно от всички страни. Изсипваме сместа в терина и заглаждаме с лъжица. Поръсваме обилно с 2 с.л бял сусам. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. След като го опечем го вадим от формата и го режем на дебели парчета. От дозата излизат 9 дебели парчета.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс със сирене, шварцвалдска шунка и бял сусам


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама