www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Септември 2016

Кекс със сирене, шварцвалдска шунка и бял сусам

Необходими продукти
2 ч.ч брашно
2 големи яйца
1 щипка сол
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч сирене
50 г шунка -  по избор
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. бял сусам - за поръсване
олио - за намазване на терина
брашно - за поръсване на терина

В дълбока купа разбиваме две големи яйца с миксер. Добавяме малка щипка сол, 1 ч.ч. кисело мляко и 1/2 ч.ч олио в купата. Продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното и му добавяме 1 пакетче бакпулвер. Прибавяме брашното при другите съставки бавно на лъжици и бием с миксера. Натрошаваме бяло твърдо саламурено сирене. Нужна ни е 1 ч.ч. Нарязваме си на малки парчета 50 г шварцвалдска шунка. Използвала съм на Dulano от Лидъл /на слайсове от 100 г/. Слагаме и сиренето и шунката вътре и разбъркваме с лъжица. Намазваме с олио и поръсваме с брашно от всички страни. Изсипваме сместа в терина и заглаждаме с лъжица. Поръсваме обилно с 2 с.л бял сусам. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. След като го опечем го вадим от формата и го режем на дебели парчета. От дозата излизат 9 дебели парчета.