Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с пъпеш и цитрусова глазура

Кекс с пъпеш и цитрусова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно
4 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. масло
3 яйца
2 и 1/4 ч.ч. пюре от пъпеш

За глазурата:
1 и 1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. лимонов или портокалов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с пъпеш и цитрусова глазура

Фурната се захрява до 220 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото, омекнало на стайна температура, се разбива на крем със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, като след всяко се разбърква. На два пъти се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с пюрето от пъпеша. Разбърква се до еднородна смес и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс. Изпича се във фурната за 50 минути.

Глазурата се приготвя, като захарта се разбива с цитрусовия сок, докато тя напълно се разтопи. Кексът се изважда, леко се охлажда и се намазва или се залива с глазурата. Разрязва се, след като напълно изстине.


Продукти: брашно, бакпулвер, захар, краве масло, яйца, пъпеш, захар, лимонов сок, портокалов сок

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Този кекс трябва да се изпробва!



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с пъпеш и цитрусова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама