Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с пъпеш и цитрусова глазура
Кекс с пъпеш и цитрусова глазура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 ч.ч. брашно
4 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. масло
3 яйца
2 и 1/4 ч.ч. пюре от пъпеш
За глазурата:
1 и 1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. лимонов или портокалов сок
Фурната се захрява до 220 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото, омекнало на стайна температура, се разбива на крем със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, като след всяко се разбърква. На два пъти се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с пюрето от пъпеша. Разбърква се до еднородна смес и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс. Изпича се във фурната за 50 минути.
Глазурата се приготвя, като захарта се разбива с цитрусовия сок, докато тя напълно се разтопи. Кексът се изважда, леко се охлажда и се намазва или се залива с глазурата. Разрязва се, след като напълно изстине.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с пъпеш и цитрусова глазура
От форум:
От друг сайт:
Добринка Петкова