Публикувана от Надя Недева на 14 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 3 ч.ч. брашно 4 ч.л. бакпулвер 1 ч.ч. захар 3/4 ч.ч. масло 3 яйца 2 и 1/4 ч.ч. пюре от пъпеш За глазурата: 1 и 1/4 ч.ч. захар 1/4 ч.ч. лимонов или портокалов сок |
Фурната се захрява до 220 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото, омекнало на стайна температура, се разбива на крем със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, като след всяко се разбърква. На два пъти се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с пюрето от пъпеша. Разбърква се до еднородна смес и се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс. Изпича се във фурната за 50 минути. Глазурата се приготвя, като захарта се разбива с цитрусовия сок, докато тя напълно се разтопи. Кексът се изважда, леко се охлажда и се намазва или се залива с глазурата. Разрязва се, след като напълно изстине. |