Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с нишесте и ванилия

Кекс с нишесте и ванилия

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г брашно
120 г захар
125 г меко масло
2 яйца
60 г нишесте
2 бр. ванилия
1 пакетче бакпулвер
пудра захар - за поръсване
масло или олио за намазване на терина
брашно - за посипване на терина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с нишесте и ванилия

Пресяваме брашното в купа и прибавяме към него 1 пакетче бакпулвер и 60 г нишесте. Чукваме едно по едно яйцата в суха купа. Разбиваме яйцата в купата заедно със захарта с миксер. Прибавяме размекнатото масло. Продължаваме да разбиваме. Прибавяме 2 пакетчета ванилия. Постепенно прибавяме брашнената смес и разбъркваме. Намезваме терина с масло или олио и посипваме с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме кашата. Печем в не много загрята предварително фурна на 180 градуса. След като се изпече, го оставяме да се охлади и го вадим от терина. Поръсваме обилно с ръка с пудра захар. Режем на парчета. Рецептата е от кулинарен блог.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с нишесте и ванилия


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама