Публикувана от Веселина Великова на 09 Ноември 2016
![]() | Необходими продукти 200 г брашно 120 г захар 125 г меко масло 2 яйца 60 г нишесте 2 бр. ванилия 1 пакетче бакпулвер пудра захар - за поръсване масло или олио за намазване на терина брашно - за посипване на терина |
Пресяваме брашното в купа и прибавяме към него 1 пакетче бакпулвер и 60 г нишесте. Чукваме едно по едно яйцата в суха купа. Разбиваме яйцата в купата заедно със захарта с миксер. Прибавяме размекнатото масло. Продължаваме да разбиваме. Прибавяме 2 пакетчета ванилия. Постепенно прибавяме брашнената смес и разбъркваме. Намезваме терина с масло или олио и посипваме с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме кашата. Печем в не много загрята предварително фурна на 180 градуса. След като се изпече, го оставяме да се охлади и го вадим от терина. Поръсваме обилно с ръка с пудра захар. Режем на парчета. Рецептата е от кулинарен блог. |