Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с кола и глазура

Кекс с кола и глазура

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 и 1/2 водна чаша захар
4 с.л. олио
1 есенция ром
1 водна чаша кола, но може и с лимонада, фанта
2 водни чаши и още 2 с.л. брашно
1 пак. бакпулвер
2 с. л. настърган шоколад за тестото

за глазурата:
100 мл сметана
50 г черен готварски шоколад

за поръсване:
настърган бял шоколад
1 с.л. какао за шарка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с кола и глазура

В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавяме олиото, колата и ромовата есенция. Разбъркваме с вилица и добавяме брашното, смесено с бакпулвера и 2 с л настърган шоколад. Отделям 1 чаша смес и разбърквам с какаото.

В намаслена и набрашнена кексова форма сипваме половината бяла смес, отгоре какаото и покриваме с останалата бяла смес. Печем в загрята 180 градуса около 40-45 мин. до суха клечка. Изважда се от формата и поставяме в чиния.

Приготвяме глазурата - загряваме сметаната, добавяме шоколада на парченца. Сваля се от огъня и бъркаме на гладка смес. Залива се кекса и поръсваме с настърган бял шоколад. Вкусотия !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Януари 2015
Диана Димитрова
Изглежда много вкусен!



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с кола и глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама