Публикувана от Виолета Матева на 10 Януари 2015
![]() | Необходими продукти 4 яйца 1 и 1/2 водна чаша захар 4 с.л. олио 1 есенция ром 1 водна чаша кола, но може и с лимонада, фанта 2 водни чаши и още 2 с.л. брашно 1 пак. бакпулвер 2 с. л. настърган шоколад за тестото за глазурата: 100 мл сметана 50 г черен готварски шоколад за поръсване: настърган бял шоколад 1 с.л. какао за шарка |
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавяме олиото, колата и ромовата есенция. Разбъркваме с вилица и добавяме брашното, смесено с бакпулвера и 2 с л настърган шоколад. Отделям 1 чаша смес и разбърквам с какаото. В намаслена и набрашнена кексова форма сипваме половината бяла смес, отгоре какаото и покриваме с останалата бяла смес. Печем в загрята 180 градуса около 40-45 мин. до суха клечка. Изважда се от формата и поставяме в чиния. Приготвяме глазурата - загряваме сметаната, добавяме шоколада на парченца. Сваля се от огъня и бъркаме на гладка смес. Залива се кекса и поръсваме с настърган бял шоколад. Вкусотия ! |