Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с кокос, лимон и какао

Кекс с кокос, лимон и какао

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
 2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. кокосови стърготини
½  ампула Лимон
160 мл олио
масло за намазване на формата за кекс
2 с.л кокос за поръсване

за сиропа:
30 гр. какао
1/2 ч.ч вода
3 с.л. захар
1 с.л. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с кокос, лимон и какао

Разбиваме яйцата със захарта с миксер. Добавяме олиото и прясното мляко в купата при другите продукти и отново разбиваме. Пресяваме брашното и към него добавяме 1 пакетче бакпулвер. Постепенно на части с помощта на супена лъжица прибавяме брашното и разбиваме сместа. Добавяме ½ ампула Лимон и разбъркваме много добре. Най-накрая слагаме 2 с.л кокос и разбъркваме. Намазваме форма за кекс с дупка с масло и набрашняваме. Изсипваме сместа във формата за кекс и заглаждаме. Печем на 170 градуса до готовност. След като изстине обръщаме кекса в голяма чиния. В шоличка на котлона слагаме вода, захар, масло и какао. Разбъркваме до готовност на гладка какаова смес. С лъжица поливаме кекса със сместа. Поръсваме с кокос отгоре. Режем на парчета и хапваме с кафе. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с кокос, лимон и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама