Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с кайсии и карамел

Кекс с кайсии и карамел

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 с.л. какао

за карамела:
1 ч. ч. захар
1 с. л. масло
5-6 бр. кайсии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с кайсии и карамел

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. Започнете да добавяте захарта на тънка струя, като продължавате да бъркате. Прибавете жълтъците един по един, после пресятото с бакпулвер брашно и разбъркайте добре. Разделете сместа на две, като в едната прибавите какаото и разбъркате.

Сипете захарта за карамела в тенджерка и когато започне да се карамелизира, прибавете маслото (1 с. л.) и бъркайте, докато се получи хубав карамел.

В кексова форма, намазана отстрани с масло (1/2 с. л.), изсипете карамела и оставете да се втвърди. Наредете половинки от кайсиите с рязаното надолу. Започнете да сипвате от двете смеси с лъжица, като ги редувате - бяла и кафява. Така докато се изразходва цялата смес от двете купи. Печете в загрята на 190 градуса за 25-30 минути или до суха клечка. Извадете го и още топъл го обърнете в подходяща чиния. Поръсете с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар18 Декември 2012
Надя Недева
Ще го опитам ! ;)
Аватар08 Декември 2012
Нина Райчева
Фантастично изглежда!
Аватар06 Декември 2012
Диана Димитрова
Много вкусно изглежда!



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с кайсии и карамел


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама