Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с два вида сладко

Кекс с два вида сладко

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/3 бурканче сладко от сливи
1/3 бурканче сладко от табанки
4 яйца
2/3 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
½ ч.ч олио
1 ч.л хлебна сода
2 ч.ч брашно
масло или олио за намазване на формата за кекс
брашно за посипване на формата за кекс
2 с.л пудра захар
2 ч.ч кисело мляко
1 буркан компот от праскови

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с два вида сладко

Чукваме едно след друго яйцата в купа. С миксер разбиваме захарта с яйцата до гъст крем. Добавяме на тънка струйка олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме 1 ч.л сода и разбъркваме. След като се активира я добавяме в купата и разбъркваме. Пресяваме брашното и го прибавяме бавно към кашата като продължаваме да разбиваме с миксера. Включваме си фурната на 180 градуса. Намазваме с олио формата за кекс и посипваме с брашно. Към кашата прибавяме двата вида сладко и разбъркваме всичко с голяма лъжица или шпатула. Изсипваме кексовата каша във формата и печем в предварително загрятата фурна до суха клечка. След като се изпече кексът и изстине, поръсваме с пудра захар с цедка. Обелваме от карата прасковите от 1 компот. Слагаме плодовете в блендер заедно със сока и 2 ч.ч кисело мляко и разбиваме до гладък нектар. Приливаме в кана и сервираме с кекса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с два вида сладко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама