Публикувана от Веселина Великова на 11 Март 2017
![]() | Необходими продукти 1/3 бурканче сладко от сливи 1/3 бурканче сладко от табанки 4 яйца 2/3 ч.ч захар 1 ч.ч кисело мляко ½ ч.ч олио 1 ч.л хлебна сода 2 ч.ч брашно масло или олио за намазване на формата за кекс брашно за посипване на формата за кекс 2 с.л пудра захар 2 ч.ч кисело мляко 1 буркан компот от праскови |
Чукваме едно след друго яйцата в купа. С миксер разбиваме захарта с яйцата до гъст крем. Добавяме на тънка струйка олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме 1 ч.л сода и разбъркваме. След като се активира я добавяме в купата и разбъркваме. Пресяваме брашното и го прибавяме бавно към кашата като продължаваме да разбиваме с миксера. Включваме си фурната на 180 градуса. Намазваме с олио формата за кекс и посипваме с брашно. Към кашата прибавяме двата вида сладко и разбъркваме всичко с голяма лъжица или шпатула. Изсипваме кексовата каша във формата и печем в предварително загрятата фурна до суха клечка. След като се изпече кексът и изстине, поръсваме с пудра захар с цедка. Обелваме от карата прасковите от 1 компот. Слагаме плодовете в блендер заедно със сока и 2 ч.ч кисело мляко и разбиваме до гладък нектар. Приливаме в кана и сервираме с кекса. |