www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 11 Март 2017

Кекс с два вида сладко

Необходими продукти
1/3 бурканче сладко от сливи
1/3 бурканче сладко от табанки
4 яйца
2/3 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
½ ч.ч олио
1 ч.л хлебна сода
2 ч.ч брашно
масло или олио за намазване на формата за кекс
брашно за посипване на формата за кекс
2 с.л пудра захар
2 ч.ч кисело мляко
1 буркан компот от праскови

Чукваме едно след друго яйцата в купа. С миксер разбиваме захарта с яйцата до гъст крем. Добавяме на тънка струйка олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме 1 ч.л сода и разбъркваме. След като се активира я добавяме в купата и разбъркваме. Пресяваме брашното и го прибавяме бавно към кашата като продължаваме да разбиваме с миксера. Включваме си фурната на 180 градуса. Намазваме с олио формата за кекс и посипваме с брашно. Към кашата прибавяме двата вида сладко и разбъркваме всичко с голяма лъжица или шпатула. Изсипваме кексовата каша във формата и печем в предварително загрятата фурна до суха клечка. След като се изпече кексът и изстине, поръсваме с пудра захар с цедка. Обелваме от карата прасковите от 1 компот. Слагаме плодовете в блендер заедно със сока и 2 ч.ч кисело мляко и разбиваме до гладък нектар. Приливаме в кана и сервираме с кекса.