Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с череши и маково семе

Кекс с череши и маково семе

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 водна ч захар
200 г кисело мляко
1 ч л сода бикарбонат
1 ч л бакпулвер
1 ванилия
5 с л олио
1 водна ч и половина брашно
1 ч череши
1 пакетче маково семе
1 пакет лимонова глазура

за поръсване:

1 к л канела
1 ч л захар
1 ч л брашно
1 с л коняк

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с череши и маково семе

Черешите се почистват от костилката, заделят се няколко с дръжки за украса. Поръсваме ги със захар, канела, коняк и оставяме за кратко да се мариноват. Разбиваме яйцата със захарта, добавят се олиото, киселото мляко с разбита в него сода, ванилията и брашното с бакпулвера. Прибавя се маковото семе и разбъркваме сместа.

В намаслена и набрашнена тавичка сипваме кексовата смес. Отгоре се нареждат черешите, като преди това се овалват или в брашно или нишесте без да се притискат, при печене те потъват. Печем кекса в загрята фурна 160 с вентилатор за 30 мин. Изважда се и щом се охлади заливаме с лимоновата глазура, приготвена по указание. Отгоре се нареждат черешки и листа мента. Сервира се със плодов сироп от ягоди или череши. Вкусно, лятно и свежо !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с череши и маково семе


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама