Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с бяла глазура

Кекс с бяла глазура

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч ч захар
1 ч лимонада
1 пакет бакпулвер
1/2 ч ч олио
2 ч ч брашно
1 с л какао за шарката

за намазване:
100 г течен шоколад
2 белтъка
1 к ч пудра захар
1 ч л лимонов сок
зрънца от нар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с бяла глазура

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, лимонадата и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква на кексова смес. В намаслена и набрашнена форма сипваме половината от кексовата смес, в останалата се добавя какаото и се разбърква. Сипва се отгоре бялата смес и с вилица се правят кръгове за шарката.

Печем в загрята 170 градуса до суха клечка. Изважда се кекса в чиния и щом се охлади се залива с разтопен шоколад. Разбиват се белтъците с пудрата захар и капки лимонов сок. Заливаме отгоре така, че да се стича надолу белтъчната глазура Украсяваме със зрънца от нар и оставяме да стегне. Бързо и вкусно кексче !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с бяла глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама