Публикувана от Виолета Матева на 11 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1 ч ч захар 1 ч лимонада 1 пакет бакпулвер 1/2 ч ч олио 2 ч ч брашно 1 с л какао за шарката за намазване: 100 г течен шоколад 2 белтъка 1 к ч пудра захар 1 ч л лимонов сок зрънца от нар |
Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, лимонадата и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква на кексова смес. В намаслена и набрашнена форма сипваме половината от кексовата смес, в останалата се добавя какаото и се разбърква. Сипва се отгоре бялата смес и с вилица се правят кръгове за шарката. Печем в загрята 170 градуса до суха клечка. Изважда се кекса в чиния и щом се охлади се залива с разтопен шоколад. Разбиват се белтъците с пудрата захар и капки лимонов сок. Заливаме отгоре така, че да се стича надолу белтъчната глазура Украсяваме със зрънца от нар и оставяме да стегне. Бързо и вкусно кексче ! |