www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 11 Ноември 2013

Кекс с бяла глазура

Необходими продукти
3 яйца
1 ч ч захар
1 ч лимонада
1 пакет бакпулвер
1/2 ч ч олио
2 ч ч брашно
1 с л какао за шарката

за намазване:
100 г течен шоколад
2 белтъка
1 к ч пудра захар
1 ч л лимонов сок
зрънца от нар

Разбиват се яйцата със захарта, добавят се олиото, лимонадата и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква на кексова смес. В намаслена и набрашнена форма сипваме половината от кексовата смес, в останалата се добавя какаото и се разбърква. Сипва се отгоре бялата смес и с вилица се правят кръгове за шарката.

Печем в загрята 170 градуса до суха клечка. Изважда се кекса в чиния и щом се охлади се залива с разтопен шоколад. Разбиват се белтъците с пудрата захар и капки лимонов сок. Заливаме отгоре така, че да се стича надолу белтъчната глазура Украсяваме със зрънца от нар и оставяме да стегне. Бързо и вкусно кексче !