Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с айран

Кекс с айран

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
½ пакетче бакпулвер
1 пакетче кокосови стърготини - за поръсване
3-4 с.л мед
1/2 ч.л канела
1 ч.ч гъст айран - Бор Чвор
1 голямо яйце
1 с.л олио
олио - за намазване на тавичката
брашно - за набрашняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с айран

В купа слагаме яйцето и захарта и с тел разбиваме добре до гъста смес. Слагаме после олиото и айрана и разбъркваме отново. Айранът, който използваме е много гъст. Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвера и разбъркваме. Прибавяме брашното към сместа на части. Добавяме канелата и разбъркваме. Намазваме малка тава с размери 20 на 30 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица.Слагаме да се пече в загрята предварително фурна на 170-180 градуса докато сладкишът стане кафеникав и се изпече. Още топъл като го извадим от фурната го мажем с мед и поръсваме с кокосови стърготини. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с айран


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама