Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017
Необходими продукти 1 ч.ч захар 1 ч.ч брашно ½ пакетче бакпулвер 1 пакетче кокосови стърготини - за поръсване 3-4 с.л мед 1/2 ч.л канела 1 ч.ч гъст айран - Бор Чвор 1 голямо яйце 1 с.л олио олио - за намазване на тавичката брашно - за набрашняване | |
В купа слагаме яйцето и захарта и с тел разбиваме добре до гъста смес. Слагаме после олиото и айрана и разбъркваме отново. Айранът, който използваме е много гъст. Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвера и разбъркваме. Прибавяме брашното към сместа на части. Добавяме канелата и разбъркваме. Намазваме малка тава с размери 20 на 30 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица.Слагаме да се пече в загрята предварително фурна на 170-180 градуса докато сладкишът стане кафеникав и се изпече. Още топъл като го извадим от фурната го мажем с мед и поръсваме с кокосови стърготини. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! |