Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кейкчета с вишни

Кейкчета с вишни

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
3 суп.лъжици пудра захар (препълнени)
3 суп. лъжици олио
1 ванилия
1/2 пакетче бакпулвер
брашно, колкото е необходимо за кейково тесто
около 1 и 1/2 чаени чаши вишни без костилки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кейкчета с вишни

Слагаме около 1 чаена чаша вишни с 1 чаена чаша вода да се сварят. Разбиваме яйцата с пудра захар докато станат на лека пяна. Към разбитите яйца прибавяме внимателно 4 суп.лъжици горещ сироп от сварените вишни. Наливаме и олиото при непрекъснато разбиване, а после сипваме ванилията, брашното и бакпулвера и разбъркваме.

Във формички за кейкчета, намазани с мазнина и поръсени с брашно сипваме малко от кейковата смес, слагаме няколко пресни вишни без костилки, оваляни в брашно и отново сипваме тесто. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовите кейкчета може да гарнираме с пресни вишни, а също така и със сладко от вишни, което може да направим като доварим с малко захар сварените вишни.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар06 Август 2013
Диана Димитрова
Много сочни ми изглеждат! Когато имам възможност бих ги направила.
Аватар25 Юни 2013
Galya Vulcheva
изглежда лесно и приятно, идеална рецепта за сезона



Ако желаете, може да сложите линк към Кейкчета с вишни


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама