Публикувана от Илияна Димова на 20 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 2 яйца 3 суп.лъжици пудра захар (препълнени) 3 суп. лъжици олио 1 ванилия 1/2 пакетче бакпулвер брашно, колкото е необходимо за кейково тесто около 1 и 1/2 чаени чаши вишни без костилки |
Слагаме около 1 чаена чаша вишни с 1 чаена чаша вода да се сварят. Разбиваме яйцата с пудра захар докато станат на лека пяна. Към разбитите яйца прибавяме внимателно 4 суп.лъжици горещ сироп от сварените вишни. Наливаме и олиото при непрекъснато разбиване, а после сипваме ванилията, брашното и бакпулвера и разбъркваме. Във формички за кейкчета, намазани с мазнина и поръсени с брашно сипваме малко от кейковата смес, слагаме няколко пресни вишни без костилки, оваляни в брашно и отново сипваме тесто. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовите кейкчета може да гарнираме с пресни вишни, а също така и със сладко от вишни, което може да направим като доварим с малко захар сварените вишни. |