Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Карамелен Кекс

Карамелен Кекс

Разпечатай

от готварската книга на Рада Иванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
200 мл. прясно мляко
1 ч.ч захар
2 ч.ч брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за глазурата:

1/3 ч.ч захар
100 мл. прясно мляко
1 с.л брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Карамелен Кекс

Карамелена смес: Половината от захарта се карамелизира. Веднага добавяме 100 мл. прясно мляко и разбъркваме, докато карамелът се разтвори. След като изстине, добавяме 2 разбити яйца, половината брашно и половината бакпулвер. Разбиваме добре.

Ванилова смес: Другите две яйца разбиваме с останалата захар,100 мл. прясно мляко, брашното, бакпулвера и ванилията.

Глазура: Карамелизираме захарта. Прибавяме млякото, в което е разтворено брашното и бъркаме до завиране.

В кексова форма, предварително омаслена и с малко брашно, изсипваме карамелената смес, после ваниловата и печем на 170 градуса. Проверяваме готовността с клечка. След като го извадим го оставяме да се охлади и заливаме с глазурата. Приятен Апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Карамелен Кекс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама