Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Карамелен Кекс
Карамелен Кекс

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 яйца
200 мл. прясно мляко
1 ч.ч захар
2 ч.ч брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
за глазурата:
1/3 ч.ч захар
100 мл. прясно мляко
1 с.л брашно
Карамелена смес: Половината от захарта се карамелизира. Веднага добавяме 100 мл. прясно мляко и разбъркваме, докато карамелът се разтвори. След като изстине, добавяме 2 разбити яйца, половината брашно и половината бакпулвер. Разбиваме добре.
Ванилова смес: Другите две яйца разбиваме с останалата захар,100 мл. прясно мляко, брашното, бакпулвера и ванилията.
Глазура: Карамелизираме захарта. Прибавяме млякото, в което е разтворено брашното и бъркаме до завиране.
В кексова форма, предварително омаслена и с малко брашно, изсипваме карамелената смес, после ваниловата и печем на 170 градуса. Проверяваме готовността с клечка. След като го извадим го оставяме да се охлади и заливаме с глазурата. Приятен Апетит!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Карамелен Кекс
От форум:
От друг сайт: