Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Капама

Капама

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко месо
кървавица
пресен суджук
топено сирене
листа кисело зеле
парчета нарязана на тънко несолена сланина
смлян черен пипер
лют пипер
сол на вкус
зелев сок
култивирани печурки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Капама

На дъното на кален гювеч нареждаме листа от кисело зеле, към което сме сипали малко олио. Нареждаме отгоре парчета нарязани на дълго гъби. Следва ред месо пилешко, кървавица, отново листа от кисело зеле, парчета нарязан на порции пресен суджук, покриваме с още листа от киселото зеле. Редим парчета топено сирене и парчета несолена сланина. Подправяме със сол и смлян черен пипер, лютив пипер. Сипваме малко зелев сок и вода в съотношение 1:1 /по 1 кафена чашка/.

Капака замазваме с тесто от брашно и вода и печем при температура 200 градуса за 90 минути, след което намаляваме фурната на 180 градуса за още 90 минути. Преди да поставим в гювеча парчетата пилешко, кървавица, пресен суджук, сланината, предварително ги обръщаме за 2-3 мин в мазнина докато си пуснат цвят /не да се готвят/ и чак тогава добавяме в гювеча.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Пикантно и вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Капама


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди