Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Капама

Капама

Разпечатай

от готварската книга на Владимир Петровски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешко месо
кървавица
пресен суджук
топено сирене
листа кисело зеле
парчета нарязана на тънко несолена сланина
смлян черен пипер
лют пипер
сол на вкус
зелев сок
култивирани печурки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Капама

На дъното на кален гювеч нареждаме листа от кисело зеле, към което сме сипали малко олио. Нареждаме отгоре парчета нарязани на дълго гъби. Следва ред месо пилешко, кървавица, отново листа от кисело зеле, парчета нарязан на порции пресен суджук, покриваме с още листа от киселото зеле. Редим парчета топено сирене и парчета несолена сланина. Подправяме със сол и смлян черен пипер, лютив пипер. Сипваме малко зелев сок и вода в съотношение 1:1 /по 1 кафена чашка/.

Капака замазваме с тесто от брашно и вода и печем при температура 200 градуса за 90 минути, след което намаляваме фурната на 180 градуса за още 90 минути. Преди да поставим в гювеча парчетата пилешко, кървавица, пресен суджук, сланината, предварително ги обръщаме за 2-3 мин в мазнина докато си пуснат цвят /не да се готвят/ и чак тогава добавяме в гювеча.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Пикантно и вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Капама


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама