Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Камби, пълнени с гъби и ориз

Камби, пълнени с гъби и ориз

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12-15 бр. камби
200 г гъби от буркан
500 г ориз
1 настърган морков
1 глава лук
сол
черен пипер
къри
1 ч л червен пипер
магданоз

за соса:
2 с л масло
3 с л брашно
1 ч ч кисело мляко
сосът от изпечените чушки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Камби, пълнени с гъби и ориз

В загрято олио се запържва нарязаният лук, добавям измитият ориз и се бърка докато стане стъклен на вид. Прибавят се нарязаните гъби, сол,черен пипер, къри, червен пипер и доливам малко вода. Щом плънката е готова се пълнят почистените камби и се нареждат в тавичка. Налива се 1-2 ч вода и малко олио. Печем в загрята фурна до готовност на ориза.

В съд се запържва маслото, добавяме брашното да се позапържи. Долива се соса от изпечените чушки и подправки. Накрая се добавя киселото мляко и се бърка докато се получи гладък сос. Поднасяме камбите върху соса, поръсени с пресен магданоз. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Камби, пълнени с гъби и ориз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама