Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Калцоне с патладжан, маслини и лук

Калцоне с патладжан, маслини и лук

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 3 броя
за тестото:

1 ч.чаша топла вода
1/3 кубче прясна мая
1 ч. лъж. сол
1 каф.лъж.захар
1 суп. лъжица олио
няколко капки оцет
1 суп. лъж.фино царевично брашно
бяло пшенично брашно колкото е необходимо за еластично тесто

продукти за плънката:
1 голям патладжан
1 глава лук
няколко маслини без костилки
черен пипер и сол на вкус
щипка лют червен пипер
щипка сух розмарин
2-3 суп. лъж. зехтин
3 суп. лъж. лютеница
1 прясно яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Калцоне с патладжан, маслини и лук

Тестото замесваме от изброените продукти. Завиваме с кърпа и оставяме да втаса.

Плънката приготвяме, като белим патладжана, посоляваме и заливаме с вода да се отдели горчивия сок. Нарязваме 1 глава лук. Отцеждаме патладжана от водата, измиваме и заедно с лука задушаваме в зехтин и малко вода до омекване. Добавяме маслините, магданоза, черен пипер, сол, лют червен пипер и розмарин. Оставяме плънката да се охлади.

Готовото втасало тесто разделяме на 3 топки и правим от всяка кръгла кора. Намазваме всяка половина с по 1 суп. лъж. лютеница, като оставяме по ръба около 1 или 2 см. Слагаме от плънката, намазваме ръбчето с яйце и прегъваме. Притискаме ръбчетата, за да се слепнат и да не изтече плънката при печене. Намазваме отгоре калцонето с разбито яйце. Печем до готовност. По желание може да сложим настърган кашкавал отгоре преди да извадим от фурната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Калцоне с патладжан, маслини и лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама