Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Калцоне с патладжан, маслини и лук

Калцоне с патладжан, маслини и лук

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 3 броя
за тестото:

1 ч.чаша топла вода
1/3 кубче прясна мая
1 ч. лъж. сол
1 каф.лъж.захар
1 суп. лъжица олио
няколко капки оцет
1 суп. лъж.фино царевично брашно
бяло пшенично брашно колкото е необходимо за еластично тесто

продукти за плънката:
1 голям патладжан
1 глава лук
няколко маслини без костилки
черен пипер и сол на вкус
щипка лют червен пипер
щипка сух розмарин
2-3 суп. лъж. зехтин
3 суп. лъж. лютеница
1 прясно яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Калцоне с патладжан, маслини и лук

Тестото замесваме от изброените продукти. Завиваме с кърпа и оставяме да втаса.

Плънката приготвяме, като белим патладжана, посоляваме и заливаме с вода да се отдели горчивия сок. Нарязваме 1 глава лук. Отцеждаме патладжана от водата, измиваме и заедно с лука задушаваме в зехтин и малко вода до омекване. Добавяме маслините, магданоза, черен пипер, сол, лют червен пипер и розмарин. Оставяме плънката да се охлади.

Готовото втасало тесто разделяме на 3 топки и правим от всяка кръгла кора. Намазваме всяка половина с по 1 суп. лъж. лютеница, като оставяме по ръба около 1 или 2 см. Слагаме от плънката, намазваме ръбчето с яйце и прегъваме. Притискаме ръбчетата, за да се слепнат и да не изтече плънката при печене. Намазваме отгоре калцонето с разбито яйце. Печем до готовност. По желание може да сложим настърган кашкавал отгоре преди да извадим от фурната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Калцоне с патладжан, маслини и лук


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама