Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Имамбаялдъ
Имамбаялдъ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 патладжана
2 моркова
2 домата
2 глави кромид лук
2 зелени чушки
1-2 щипки сол
олио
магданоз
Патладжаните се разрязват на две и се издълбават. Посоляват се и се оставят настрана. В тиган се слага нарязаният лук да се запържи. Добавят се нарязаните чушки, домати, моркови, разбърква се добре, добавя се сол и се оставят да се задушат за 10 минути. Добавя се накълцания на ситно магданоз.
Патладжаните се запържват до златисто, след това се подреждат върху оризова хартия, да се изцедят. Патладжаните се подреждат в тавичка и се пълнят със сместа. Слагат се в загрята на 180 градуса фурна, за 40 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Имамбаялдъ
От форум:
От друг сайт: