Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Имамбаялдъ
Имамбаялдъ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 патладжана
2 моркова
2 домата
2 глави кромид лук
2 зелени чушки
1-2 щипки сол
олио
магданоз
Патладжаните се разрязват на две и се издълбават. Посоляват се и се оставят настрана. В тиган се слага нарязаният лук да се запържи. Добавят се нарязаните чушки, домати, моркови, разбърква се добре, добавя се сол и се оставят да се задушат за 10 минути. Добавя се накълцания на ситно магданоз.
Патладжаните се запържват до златисто, след това се подреждат върху оризова хартия, да се изцедят. Патладжаните се подреждат в тавичка и се пълнят със сместа. Слагат се в загрята на 180 градуса фурна, за 40 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Имамбаялдъ
От форум:
От друг сайт: