Начало » Десерти » Рецепти за Парфета » рецепта Ягодово парфе
Ягодово парфе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
за крема:
2 пакетчета суха сметана
3 пакетчета желатин
300 мл. прясно мляко
1 компот от ягоди
пръчици за украса
Разбиваме белтъците със захарта на сняг. Прибавяме жълтъците и брашното и отново разбиваме. Получената смес разстиламе в тавичка, върху хартия за печене. Печем до готовност. Разбиваме сметаната със студеното мляко с миксер и прибавяме двете пакетчета желатин. Добавяме и плод от ягоди от компот. Бъркаме до хомогенна смес. Блата, сиропиран с компот от ягоди е поставен в тавичка, на която се махат стените. Изсипваме крема върху блата и заглаждаме. Разтваряме 1 желатин и го смесваме с 1 ч.ч. компот. Като се посгъсти, гарнираме с ягоди парфето и го заливаме с желираната смес. Оставяме в хладилник да се стегне за няколко часа, след което отстраняваме подвижната част на тавичката. Добавяме пръчици за украса.
Още рецепти за Парфета
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Ягодово парфе
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева