Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Ягодов чийзкейк

Ягодов чийзкейк

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. бисквити "Закуска" (по ваш избор)
80 г. масло на стайна температура
4 с.л. коняк (може и ром)

за крема:
1 пакетче желатин "Д-р Йоткер"
200 мл. сметана
200 гр. пудра захар
1 ванилена захар "Д-р Йоткер"
500 г. цедено кисело мляко

за украса:
1 червено желе за торта "Д-р Йоткер"
250 мл. сок от ягоди, а може и да ги замените с едно сладко от ягоди!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ягодов чийзкейк

Разбъркайте настърганите бисквити с маслото и коняка, сместа трябва да стане като пясък. Изсипете в пръстена форма от 23 см. и изравнете с обратната страна на лъжицата, така че по края да се залепи за формата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете и оставете да изстине.

Потопете желатина в 6 с.л. студена вода, за да набъбне. Разбийте сметаната, да има пухкав вид. Добавете захарта и ванилената захар към сметаната и разбийте още 1 мин. Добавете млякото и разбийте на ниска скорост още 1 мин.

Изстискайте желатина и го сложете в канче. На слаб огън разбъркайте, докато се разтопи (около 1 мин.). Накрая го добавете към белия крем и бъркайте на ниска скорост.

Изсипете крема върху студените вече бисквити и оставете в хладилника за няколко часа да стегне.

Кипнете ягодовия сок и в него разтворете червеното желе, като бъркате непрекъснато. Махнете от котлона и изчакайте да се поохлади, след което изсипете сместа върху тортата. Поставете отново в хладилника за няколко часа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ягодов чийзкейк


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама