Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Ябълков пирог - III вариант

Ябълков пирог - III вариант

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
20 гр мая
220 гр прясно мляко
125 гр захар
50 гр масло
400 гр брашно
50 гр орехи
50 гр стафиди
50 гр маково семе
3 ябълки
щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков пирог - III вариант

Млякото (125мл) се нагрява и в него се разтопяват маслото и захарта (75 гр). Яйцата (един жълтък се оставя за намазване) се разбиват с щипка сол. Сипват се в млякото. Маята се натрошава в половината брашно и в него се изсипва яйчената смес. Разбърква се. Постепенно се добавя останалото брашно и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да втаса за час и половина.

Стафидите се измиват и подсушават. Счукват се орехите. Макът се промива и се сипва във врящото мляко (100 мл.), добавя се захарта (50 гр.) и се вари, почти до пълно изпарение на млякото. Смесва се с орехите и стафидите.

Ябълките се почистват от обелките и сърцевината и се нарязват на филийки.

Когато тестото увеличи обема си, се разделя на 7 топки. Всяка се разточва на овална кора. В единия край се слага от плънката и се навива на тънко руло. Върху него се нареждат резенчета (4-5) от ябълките и се навива на розичка. Нареждат се в намаслена тава и се оставят 30 минути да втасат. Намазват се с жълтък и се поръсват със захар. Пече се на 180 градуса за 30-35 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар15 Декември 2012
Нина Райчева
Изглежда фантастично!



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пирог - III вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама