Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Ябълков пай - IV вариант

Ябълков пай - IV вариант

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Перфанова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за основата:
100 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер

за плънката:
4 сладко-кисели ябълки
20 г краве масло
1 ч. л. канела

за маслените трохи:

180 г брашно
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
1 ч. л. бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков пай - IV вариант

Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат.

Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.

Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките.

Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.

Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай - IV вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама