Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Ябълков пай - IV вариант
Ябълков пай - IV вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за основата:
100 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер
за плънката:
4 сладко-кисели ябълки
20 г краве масло
1 ч. л. канела
за маслените трохи:
180 г брашно
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
1 ч. л. бакпулвер
Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат.
Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.
Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките.
Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.
Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай - IV вариант
От форум:
От друг сайт: