www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Перфанова на 02 Март 2015

Ябълков пай - IV вариант

Необходими продукти
за основата:
100 г краве масло (на стайна температура)
120 г пудра захар
1 яйце
140 г брашно
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер

за плънката:
4 сладко-кисели ябълки
20 г краве масло
1 ч. л. канела

за маслените трохи:

180 г брашно
120 г краве масло (на стайна температура)
160 г пудра захар
1 ч. л. бакпулвер

Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат.

Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула.

Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките.

Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша.

Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна.