Публикувана от Виолета Перфанова на 02 Март 2015
Необходими продукти за основата: 100 г краве масло (на стайна температура) 120 г пудра захар 1 яйце 140 г брашно 1 ванилия 1 ч. л. бакпулвер за плънката: 4 сладко-кисели ябълки 20 г краве масло 1 ч. л. канела за маслените трохи: 180 г брашно 120 г краве масло (на стайна температура) 160 г пудра захар 1 ч. л. бакпулвер | |
Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се готвят в маслото, заедно с канелата, докато омекнат леко. Дърпат се от огъня и се охлаждат. Захарта и маслото за основата се разбиват, прибавя се яйцето и отново се разбива. Сипват се брашното, ванилията и бакпулверът и се разбърква с шпатула. Сместа се изсипва в силиконова форма за печене с диаметър 26 см, оставя се за 10 минути във фризер, след което отгоре се слагат ябълките. Маслените трохи се приготвят като маслото и захарта се разбиват, добавят се бакпулверът и брашното и се разбърква. Сместа се разпределя върху сладкиша. Паят се пече 35 минути в загрята на 160 градуса фурна. |