Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Ябълков пай - III вариант

Ябълков пай - III вариант

Разпечатай

от готварската книга на Mariyana Kovacheva

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
настъргана лимонова кора
няколко щипки канела
щипка бакпулвер за брашното
50 гр. пудра захар за поръсване
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков пай - III вариант

Обелват се измитите 3 бр. ябълки. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат в намазнена тава, така че да се покрие дъното. Запичат се на 180 C до омекване.

През това време се разбиват 3 яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.

Вадим тавата от фурната със запечените ябълки. Изсипваме върху тях равномерно сместа. Печем на вентилатор, горен и долен реотан за около 25 мин. Проверяваме с шиш дали е суха и изпечена сместа. Чакаме да изстине и обръщаме върху поднос.

Докато е топло наръсваме с пудра захар, канела и настъргана лимонова кора. Равномерно с пудрата захар, за да попие еднакво навсякъде и сладкиша да добие този вид. Приятен апетит!


Продукти: яйца, захар, брашно, лимонова кора, канела, бакпулвер, пудра захар, олио

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ябълков пай
Ябълков пай - II вариант

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар28 Ноември 2013
Надя Недева
Вкусно :)



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай - III вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама