www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Mariyana Kovacheva на 15 Ноември 2013

Ябълков пай - III вариант

Необходими продукти
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
настъргана лимонова кора
няколко щипки канела
щипка бакпулвер за брашното
50 гр. пудра захар за поръсване
олио

Обелват се измитите 3 бр. ябълки. Нарязват се на тънки парчета и се нареждат в намазнена тава, така че да се покрие дъното. Запичат се на 180 C до омекване.

През това време се разбиват 3 яйца с 1 ч.ч захар до образуване на пяна и побеляване на сместа. Пресява се 1 ч.ч. брашно с щипка бакпулвер и се добавя към яйцата и захарта. Разбиваме получената смес до хомогенност и добавяме 1 с.л. олио.

Вадим тавата от фурната със запечените ябълки. Изсипваме върху тях равномерно сместа. Печем на вентилатор, горен и долен реотан за около 25 мин. Проверяваме с шиш дали е суха и изпечена сместа. Чакаме да изстине и обръщаме върху поднос.

Докато е топло наръсваме с пудра захар, канела и настъргана лимонова кора. Равномерно с пудрата захар, за да попие еднакво навсякъде и сладкиша да добие този вид. Приятен апетит!