Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Ябълков пай с канела

Ябълков пай с канела

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч ч прясно мляко
1 п суха мая
1 яйце
1/2 ч л сол
1/4 ч ч захар
50 г разтопено масло
щипка джинджифил
есенция ром
4-5 ч ч брашно

за намазване между слоевете:
масло
захар
канела за поръсване

плънка:
2 ябълки, обелени и нарязани на парченца
захар
канела
орехи
2 с л натрошен шоколад
1 с л разтопен мед

сусам за поръсване
прясно мляко за намазване на питката

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков пай с канела

Маята се разтваря в 100 мл топло прясно мляко с 1 с. л. захар и се оставя да шупне. Сипва се в средата на пресятото брашно, добавяме яйцето, останалото мляко, захар, сол, щипка джинджифил, есенция ром и разтопеното масло. Замесва се гладко тесто и се оставя за 50 минути да удвои обема си.

От готовото тесто отделете едно топче колкото ябълка, останалото разделете на 4 части. Всяка се разточва на кръг, намазваме с масло и поръсваме със захар, смесена с канела. Нареждат се една върху друга, последната не се поръсва.

Изрязва се с чиния диаметър 20 см, за да се изравни, изрезките се запазват и прехвърляме в намаслена голяма тава. С нож правим 8 разреза през центъра до 1 см от края, така тестото се разделя на 8 триъгълника. В средата на всеки правим разрез и върха се промушва през него и обръщаме навън. От изрезките отделям малко фитилче за средата, останалото се усуква около образувания кръг. Отделеното тесто се разточва, намазваме с масло и поръсваме с натрошен шоколад. Оформя се на малка питка и поставяме в средата. Отгоре се поръсва с плънка от захар, канела и орехи. Върху нея ветрилообразно се нареждат резени ябълка като леко се застъпват, поръсваме със захар и канела.

Оставя се да почине 15 -20 минути, намазваме с прясно мляко и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути. Изважда се и ябълките се намазват с разтопен мед. Вкусен и ароматен ябълков пай !!!


Продукти: прясно мляко, мая, яйца, сол, захар, краве масло, джинджифил, есенция ром, брашно, канела, ябълки, орехи, шоколад, мед, сусам

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Ябълков пай
Ябълков пай - II вариант
Ябълков пай - III вариант
Ябълков пай с бутер тесто
Гръцки ябълков пай Милопита

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар01 Януари 2015
Елена Пенчева
Красота!
Много оригинално!



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков пай с канела


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама