Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Ябълков кекс с кайсиеви ядки

Ябълков кекс с кайсиеви ядки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч  ябълки - обелени и настъргани
2 ч.л сода за хляб
2 ч.л канела
1 ½ ч.ч захар
2 ч.ч брашно
1 ч.ч олио
4 яйца
½ ч.л оцет
1/3 ч.ч сушени кайсиеви ядки
масло за намазване на формата
брашно за посипване на формата
пудра захар - за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ябълков кекс с кайсиеви ядки

Пресяваме брашното. Вадим яйцата на стайна температура. Разбиваме ги с вилица в суха купа. После прибавяме захарта и пак разбиваме сместа. Активираме содата като капваме оцета и я слагаме в купата при другите съставки. Слагаме вътре олиото и канелата. Постепенно слагаме брашното и разбъркваме цялата смес. Намазваме формата за кекс с масло и посипваме с брашното, за да не лепне след като изсипем кашата. Към кашата слагаме 3 ч.ч настъргани и обелени ябълки и разбъркваме. Смиламе кайсиевите ядки и ги прибавяме и тях в купата. Изсипваме кашата във формата за кекс. Печем кекса на 180 градуса в предварително включена фурна около 45-50 мин. Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл. Оставяме го да изстине и го обръщаме в голяма чиния. Ръсим го с пудра захар с малка цедка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ябълков кекс с кайсиеви ядки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама