Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хляб със зехтин, кашкавал и маслини
Хляб със зехтин, кашкавал и маслини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 гр.кашкавал
1 ч.л.захар
1 ч.л.сол
200 мл вода
2 с.л.зехтин
6 бр.маслини зелени
10 гр.жива мая
500 гр.брашно тип 500
Замесете тестото, като към пресятото брашно, смесено със солта, добавете шупналата мая със захарта, киселото мляко, зехтина, водата, омесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 40 минути.
Готовото тесто премесете втори път, разточете го на овална кора, намажете със зехтина, поръсете с настъргания кашкавал, сложете нарязаните маслини, завийте на руло, сложете в правоъгълна форма и оставете да втаса за още 20-30 минути.
Напръскайте хлебчето леко с вода и поръсете с брашно, печете до готовност. Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Хляб със зехтин, кашкавал и маслини
От форум:
От друг сайт: