Публикувана от Цветослава Киркова на 13 Януари 2014
Необходими продукти 100 гр.кашкавал 1 ч.л.захар 1 ч.л.сол 200 мл вода 2 с.л.зехтин 6 бр.маслини зелени 10 гр.жива мая 500 гр.брашно тип 500 | |
Замесете тестото, като към пресятото брашно, смесено със солта, добавете шупналата мая със захарта, киселото мляко, зехтина, водата, омесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 40 минути. Готовото тесто премесете втори път, разточете го на овална кора, намажете със зехтина, поръсете с настъргания кашкавал, сложете нарязаните маслини, завийте на руло, сложете в правоъгълна форма и оставете да втаса за още 20-30 минути. Напръскайте хлебчето леко с вода и поръсете с брашно, печете до готовност. Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа. |