www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 13 Януари 2014

Хляб със зехтин, кашкавал и маслини

Необходими продукти
100 гр.кашкавал
1 ч.л.захар
1 ч.л.сол
200 мл вода
2 с.л.зехтин
6 бр.маслини зелени
10 гр.жива мая
500 гр.брашно тип 500

Замесете тестото, като към пресятото брашно, смесено със солта, добавете шупналата мая със захарта, киселото мляко, зехтина, водата, омесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 40 минути.

Готовото тесто премесете втори път, разточете го на овална кора, намажете със зехтина, поръсете с настъргания кашкавал, сложете нарязаните маслини, завийте на руло, сложете в правоъгълна форма и оставете да втаса за още 20-30 минути.

Напръскайте хлебчето леко с вода и поръсете с брашно, печете до готовност. Готовото хлебче намажете с масло и завийте с чиста кърпа.