Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хляб с маслини

Хляб с маслини

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. брашно
10 гр. прясна мая
2 яйца (1 жълтък за намазване)
150 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

за плънката:
100 гр. маслини без костилка
риган
босилек
мащерка
зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хляб с маслини

Сложете маята, захарта и млякото да шупнат, добавете яйцата, оцета и зехтина. Добавяйте по малко от кашата към пресятото брашно. Омесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 1 час.

Разточете тестото на кора, намажете със зехтин и сложете маслините и подправките. Навийте на руло. Рулото разделете на три части по дължина и сплетете на плитка.

Сложете хляба в продълговата форма, намажете с разбития жълтък и оставете да втаса за още 30 мин. Изпечете до готовност на 180 градуса.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Хляб с маслини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама