Публикувана от Цветослава Киркова на 14 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 500 гр. брашно 10 гр. прясна мая 2 яйца (1 жълтък за намазване) 150 мл. топло прясно мляко 1 ч.л. оцет 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар за плънката: 100 гр. маслини без костилка риган босилек мащерка зехтин |
Сложете маята, захарта и млякото да шупнат, добавете яйцата, оцета и зехтина. Добавяйте по малко от кашата към пресятото брашно. Омесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса за 1 час. Разточете тестото на кора, намажете със зехтин и сложете маслините и подправките. Навийте на руло. Рулото разделете на три части по дължина и сплетете на плитка. Сложете хляба в продълговата форма, намажете с разбития жълтък и оставете да втаса за още 30 мин. Изпечете до готовност на 180 градуса. |