www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 18 Декември 2011

Гъбено-винен сос

Необходими продукти
150 гр.гъби (манатарки или др.)
3-4 парчета топено сирене
1 каф.чашка бяло вино
1 чаена чаша прясно мляко
сол
черен пипер
2 равни суп.лъжици брашно
малко масло за запържване

Запържваме гъбите в маслото. Добавя брашното с енергично бъркане и постепенно добавяме виното. След като кипне добавяме и прясното мляко. Оставяме още 2-3 мин. след което добавяме и топеното сирене. Разбъркваме и след като то се разтопи сваляме соса от котлона. Можем да оставим така или да пасираме соса, ако са останали бучки от топеното сирене или не желаем да се усещат парченцата гъби. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с месни ястия.