Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Гръцки соленки
Гръцки соленки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 амонячна сода
1 с.л. кисело мляко
1 щипка сол
15 с.л. прясно мляко
брашно - колкото поеме
1 белтък
1 жълтък
сусам за поръсване
125 гр. масло
Пресявам си брашно. Отделям белтъка от жълтъка. В дълбока купа си разбивам белтъка. Прибавям към него щипка сол. Амонячната сода я шупвам в 1 с.л кисело мляко. Прибавям и содата с киселото мляко към белтъчената смес. Добавям прясното мляко и пак разбърквам. Размеквам маслото. Прибавям маслото и разбърквам. Постепенно прибавям от брашното колкото поеме до леко меко тесто.
Набрашняваме си плота. Месим тестото. След като омесим тестото го делим на две части. Разточваме всяка част на кора 5 мм. Мажем кората с разбитият жълтък с помощта на четка. Поръсваме обилно със сусам. Режем ленти с къдраво ножче. Слагаме хартия за печене в голяма тава. Подреждаме соленките в тавата. Печем соленките в загрянта на 180 градуса фурна. След като ги опечем редим в купа.
Още рецепти за Други закуски
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Мекици с кисело и прясно мляко
Панирани филии от козунак с аромат на канела и коняк
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Гръцки соленки
От форум:
От друг сайт: