Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Гръцки соленки

Гръцки соленки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 амонячна сода
1 с.л. кисело мляко
1 щипка сол
15 с.л. прясно мляко
брашно - колкото поеме
1 белтък
1 жълтък
сусам за поръсване
125 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гръцки соленки

Пресявам си брашно. Отделям белтъка от жълтъка. В дълбока купа си разбивам белтъка. Прибавям към него щипка сол. Амонячната сода я шупвам в 1 с.л кисело мляко. Прибавям и содата с киселото мляко към белтъчената смес. Добавям прясното мляко и пак разбърквам. Размеквам маслото. Прибавям маслото и разбърквам. Постепенно прибавям от брашното колкото поеме до леко меко тесто.

Набрашняваме си плота. Месим тестото. След като омесим тестото го делим на две части. Разточваме всяка част на кора 5 мм. Мажем кората с разбитият жълтък с помощта на четка. Поръсваме обилно със сусам. Режем ленти с къдраво ножче. Слагаме хартия за печене в голяма тава. Подреждаме соленките в тавата. Печем соленките в загрянта на 180 градуса фурна. След като ги опечем редим в купа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Гръцки соленки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама