Публикувана от Rositsa Gospodinova на 09 Януари 2016
![]() | Необходими продукти за основата: 500 г. кори за баница 250 г. краве масло за крема: 700 мл. прясно мляко 300 мл. сладкарска сметана 80 г. нишесте 4 яйца 160 г. захар 2 ванилии настъргана лимонова кора за сиропа: 500 г. захар 500 мл. вода 1 ванилия лимонова кора |
Затопляме прясното мляко плюс сметаната. Разбиваме яйцата и захарта и добавяме към млякото, след което добавяме ароматите. Вари се като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. В намазнена с кравето масло тавичка слагаме 2x2 корите за баница на кръст като оставяме една част извън тавичката. Мажем с краве масло, поставяме пак кори и редуваме до изчерпването им като си оставим 2 кори за най-отгоре. Изсипваме крема и загръщаме с корите, които останаха извън тавичката. Най-отгоре слагаме двете цели кори, режем на порции по желание и печем на 180 градуса. След като се изпече заливаме с охладения сироп. |