Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Фунии с крем

Фунии с крем

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 мл прясно мляко
200 мл сметана
4 с.л. брашно
50 мл. вода
4 с.л захар
1/4 малко пакетче масло
1 ванилия
1 кг бутер тесто
крокан
орехи - сурови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Фунии с крем

Бутер тестото го разстиламе на масата. Режем го с нож на тънки ленти. С помощта на метални фунии си правим кухи фунийки. В металните фунии увиваме лентите от бутер тестото. Като ги увиваме ги застъпваме леко. Навиваме ги плътно. Ако нямаме готови метални фунии, можем да ги направим в малък размер от капачки на буркани. Нареждаме финиите в тава, застлана с хартия за печене и печем на 180 до приятен лек загар. Изпичат се бързо. Махаме фуниите. Оставяме ги леко да изстинат.

Слагаме прясното мляко да заври на котлона. Във водата размиваме брашното до гладкост. Не трябва да има бучици. Към заврялото мляко слагаме захарта и разбъркваме. На тънка струйка с непрекъснато бъркане прибавяме брашното с водата. Разбъркваме докато се сгъсти кремът. Прибавяме ванилията и разбъркваме. Снемаме от котлона и го оставяме малко да се охлади. Прибавяме маслото и разбъркваме. Оставяме го напълно де се охлади. Разбиваме с миксер сметаната. Добавяме сметаната и объркаме леко до гладък крем. Пълним фуниите с крема внимателно с малка лъжичка. Най-добре и най-лесно е да се напълнят с щприц. Отгоре поръсваме с крокан или нарязани на дребно сурови ядки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Фунии с крем


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама