Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Фрикасе със зелен фасул
Фрикасе със зелен фасул

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
около 300 г зелен фасул
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 суп.лъж.олио
2-3 суп. лъж. краве масло
1 стрък магданоз
черен пипер на вкус
1 кубче пилешки бульон
1-2 суп. лъж. брашно
1 пресен жълтък
1 каф.чашка кисело мляко
сол
Запържваме нарязаните зелен фасул, лук, чесън, черен пипер в 2 суп. лъж. олио и малко вода. Когато останат на мазнина наливаме 5-6 ч.чаши вода. Слагаме цял стрък магданоз и 1 кубче пилешки бульон. Когато зеленчуците омекнат дръпваме от котлона. Изваждаме магданоза.
В друг съд запържваме брашно с краве масло до златисто. Разреждаме с малко бульон, в който са се варили зеленчуците. Добавяме и смесените жълтък и кисело мляко. Получената каша изливаме в бульона при зеленчуците. Връщаме да се довари на котлона. При поднасяне може да поръсим ястието с лют червен пипер.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Фрикасе със зелен фасул
От форум:
От друг сайт: